Chantal Nijkerken-De Haan benoemd tot nieuwe wethouder

Tijdens de extra raadsvergadering op woensdag 21 juli is Chantal Nijkerken-De Haan als wethouder van Venray benoemd. Ze werd aangedragen door zeven partijen uit de gemeenteraad van Venray. Alleen CDA was tegen het benoemen van een nieuwe wethouder.

Nadat het CDA uit de coalitie in Venray stapte, zijn de overige partijen in de raad onmiddellijk aan de slag gegaan met een verkenning en de zoektocht naar een nieuwe wethouder. Daarbij is ingezet op het vinden van een daadkrachtige en zeer ervaren bestuurder. De zeven partijen hebben deze gevonden in de persoon van Chantal Nijkerkende-De Haan (47) uit Schinveld.

Het CDA is de enige partij die niet voor het benoemen van een nieuwe wethouder is. Middels een motie riep de partij op de geplande benoeming van de wethouder in te trekken tenzij de wethouder vooraf toezegt af te zien van de wachtgeldverplichting. Dit omdat in 2017 bij de tussentijdse benoeming van Anne Thielen er diverse partijen waren die verzochten dat ze afzag van haar wachtgeldverplichting. "Het benoemen van de nieuwe wethouder leidt tot een wachtgeldverplichting van 3 jaar en 2 maanden en ongeveer 325.000 euro, dat neerkomt op 425.000 euro inclusief loon. De wachtgeldverplichting staat niet in verhouding tot het geleverde werk van negen maanden."