OTTO mag verder bouwen aan chaletdorp Oostrum

OTTO Work Force mag doorgaan met de bouw van tijdelijke woonunits voor arbeidsmigranten op bedrijventerrein De Hulst in Oostrum. Dat besliste de rechtbank in Roermond op vrijdag 30 november. Ondernemer Jan Lucassen had een kort geding aangespannen om de vergunning ongedaan te maken.

Lucassen uit Well diende eerder een verzoek bij de gemeente in om arbeidsmigranten te huisvesten in De Hoebert in Venray. Als OTTO het mag, dan mag hij het ook, vond de ondernemer. Hij stond daarom op donderdag 22 november tegenover de gemeente voor de rechtbank.

Die oordeelde dat de gemeente en initiatiefnemer OTTO nog wel wat werk te doen hebben om de vergunning te 'repareren', maar dat de bouw van de chalets voor 240 arbeidsmigranten daarvoor niet gestopt hoeft te worden. Inmiddels zijn ruim veertig van de zestig chalets al geplaatst aan de Henri Dunantstraat in Oostrum.

De voorzieningenrechter vindt dat de gemeente en OTTO onvoldoende uitgelegd hebben waarom er geen huisvesting in bestaande bebouwing kan plaatsvinden. Dat was één van de voorwaarden van het huidige beleid: eerst kijken naar mogelijkheden in bestaande gebouwen, dan pas kijken naar nieuwe units. De rechter wijst op deze regel uit het gemeentelijk beleid en stelt dat het aan de gemeente Venray en de initiatiefnemer is om te bewijzen dat bestaande bebouwing écht geen optie is. Dat moet in de vergunning nu dus nog worden aangevuld, maar omdat nog onduidelijk is of dat problemen op gaat leveren, mag de bouw van het chaletdorp ondertussen wel doorgaan, aldus de voorzieningenrechter.