Voorman Inalfa vrijgesproken van aanrandingen

De voorman van autodakenfabrikant Inalfa in Venray is vrijgesproken van de aanranding van drie vrouwen in het bedrijf. Dat oordeelde de rechtbank in Roermond donderdag 30 november.

De voorman werd ervan verdacht zeker drie jaar lang jonge Poolse vrouwen onzedelijk betast te hebben op de werkvloer van het bedrijf. Hij zou hun borsten hebben betast, de vrouwen op hun billen hebben geslagen en in hun kruis hebben gegrepen. Ook zou hij hebben gedreigd met het ontslag van de drie vrouwen.

De rechtbank oordeelt echter dat het niet te bewijzen valt of dit echt is gebeurd. Het dossier waarin de aanrandingen naar voren komen, is grotendeels gebaseerd op intern onderzoek van Inalfa. Het gaat hier vooral om samenvattingen van gesprekken die op verzoek van de werkgever met de werknemer zijn gevoerd naar aanleiding van geruchten over seksuele intimidatie op de werkvloer. Wie de gesprekken heeft gevoerd en of er gebruik is gemaakt van een be√ędigde tolk of vertaling is niet duidelijk. Wie de samenvattingen van de gesprekken heeft gemaakt en of deze samenvattingen de gesprekken goed weergeven, is ook onduidelijk. Ook zijn er verschillen tussen het interne dossier en de schriftelijke verklaringen van de slachtoffers bij de politie.

De verdachte werd vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken.