15 vragen aan Lars Noijen

Iedere week beantwoordt een jongere uit de gemeente Venray de 15 vragen. Deze week is dat Lars Noijen (16) uit Oostrum.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou heel graag een keer naar Amerika willen, omdat het ver weg ligt en de mensen er zo anders leven. Ook zou het me leuk lijken om een keer in de richting van China en Japan te reizen. Natuurlijk wil ik dan de dingen bezoeken of meemaken waar het land bekend om staat.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag willen leren snowboarden of skiën. Ik heb beide nog nooit gedaan in mijn leven en ik zou het graag een keer doen. Ik wil dan beginnen op een indoorpiste om het daar een beetje te leren en het later op een echte piste proberen.

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind heb ik heel veel met Lego gespeeld. Ik had vaak zo’n doos met lego, waar dan een handleiding bij zat hoe je het moest maken. Alleen uiteindelijk vond ik het steeds minder leuk. Omdat elk bouwpakket gemixt was in een grote bak, duurde het lang voordat je een stukje vond. Uiteindelijk gaat de lol er dan ook wel vanaf.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
De herinnering die mij kippenvel bezorgt is van een keer toen ik mijn broertje heel hard liet schrikken. Het was ergens in de avond en ik was een pakje koekjes aan het eten. Hij pakte de koekjes af en rende snel naar het toilet om ze daar op te eten met de deur op slot. Ik rende hem achterna en wachtte heel stil voor de deur zonder dat hij het wist. Toen hij er uiteindelijk uitkwam liet ik hem zo hard schrikken dat hij naar achter sprong en bijna viel.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Ik denk dat het beste advies dat ik gekregen heb, is dat ik niet zo veel moet kijken naar wat anderen van je denken. Eerst deed ik dit heel veel, maar de laatste tijd ben ik dit steeds minder gaan doen. Ik heb eigenlijk geen idee wie dit heeft gezegd en of het ooit wel eens gezegd is, maar ik heb het ergens gehoord en ben het niet meer vergeten.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
De grootste beslissing die ik tot nu toe heb genomen is het kiezen van mijn profiel op school. Dit was aan het einde van het derde jaar. Ik heb gekozen voor het NT-profiel, ik ben achteraf blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Dit is best een grote keuze, omdat dit wel de richting is die je de rest van je leven opgaat. Daarom vind ik het ook best slecht van de school dat ze er zo makkelijk over deden, want sommige leerlingen hebben nog geen idee wat ze later willen doen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt op mijn telefoon is van een vriend die een mondkapje met een fles eraan op heeft. Voor het vak CKV moest je een nutteloze uitvinding bedenken en maken. Een vriend en ik hadden een mondkapje met een flesje erop bedacht, zodat je nog steeds kan drinken als je hem op hebt. Iemand had hem opgezet en daar had ik een foto van gemaakt.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik heb niet echt een beste vriend, ik heb wel een groep vrienden. Die heb ik allemaal via school leren kennen. Sommige ken ik iets langer dan de andere. Met mijn vrienden kan ik altijd lachen. Ik zie ze dus bijna iedere dag op school en meestal ook elke zaterdagavond.

Heb je een verborgen talent?
Ik vind zelf wel dat ik goed ben in wiskunde, alleen ik doe er veel te weinig voor. Als ik een beetje oplet in de les en even het boek doorlees, haal ik vaak al een prima punt. Veel mensen zullen het met me eens zijn, maar wiskunde vind ik een van de leukere vakken op school. Ik vind het veel beter dan talen of iets van economie.

Heb je een bijbaantje?
Ja, sinds begin van de zomervakantie werk ik bij McDonalds. Ik sta altijd in de keuken en maak alle burgers klaar, grill de hamburgers of frituur alles dat nodig is. Het werk zelf is heel erg simpel en het is gewoon leuk met de mensen die er werken, alleen er is een personeelstekort dus het kan wel eens druk worden.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op de vrijdagavond moet ik meestal werken, dit is bijna altijd van 17.00 tot 23.00 uur. Op zaterdagavond ga ik altijd naar vrienden toe. Dit is altijd bij iemand, het liefst niet bij mij, want dan moet ik weer opruimen en dingen voorbereiden. Het is wel altijd heel leuk en gezellig.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeeld is Jimmy Donaldson, ook wel bekend als MrBeast. Hij is een van de grootste Youtubers op het moment. De reden dat hij mijn grote voorbeeld is, is omdat hij heel veel voor andere mensen doet. Hij geeft geld, voedsel of andere spullen weg en hiervan maakt hij tegelijkertijd video’s, waarmee hij weer geld kan verdienen.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Ik denk dat mensen zich het meest zouden verbazen over het feit dat ik echt heel veel legpuzzels heb gemaakt. Nu doe ik het niet meer zo veel. Ik vind het nog wel leuk, alleen ik heb er niet echt meer de tijd voor.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
De laatste tijd ben ik aan veel boeken begonnen voor school, alleen heb ik ze nooit uitgelezen. Het laatste boek dat ik echt heb uitgelezen is 'The Lord of the Rings: the Fellowship of the Ring' van J.R.R. Tolkien. Ik was hier aan begonnen voor een opdracht van school.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik zou graag een tijdje met Elon Musk willen ruilen, omdat hij heel rijk is en hij de baas is van grote, succesvolle bedrijven zoals Tesla en SpaceX. Het lijkt me leuk om voor een tijdje hier de baas van te zijn, alleen niet voor te lang. Dit is namelijk niet wat ik later zelf wil gaan doen.

Tekst: Fenne Voesten