D66 wil controle huisvesting De Zwaluw

Inwoners van Ysselsteyn ervaren steeds vaker overlast van rondhangende arbeidsmigranten van camping De Zwaluw. D66 meent dat de situatie is verslechterd sinds het wooncomplex met chalets is verhuurd aan uitzendbureau Reyhan. Raadslid Emmelie Claessens wijst erop dat de vergunningen niet op orde zijn en vraagt het College van B&W om op te treden.

Op camping De Zwaluw verblijven al jarenlang voornamelijk Poolse arbeidsmigranten in woonchalets. Volgens D66 ontbreken de vergunningen en heeft de gemeente de huisvesting al die tijd gedoogd. Emmelie Claessens vraagt zich af of de gemeente wel op de hoogte is van de omvang van het wooncomplex. D66 zet vraagtekens bij de kwaliteit en de omstandigheden waarin de mensen hier wonen.

Dorpsbewoners merken dat de arbeidsmigranten de laatste tijd vaker in het dorp rondhangen. Ze zouden overnachten op een bankje op het Lovinckplein of op het sportpark. “We zien dit als een signaal dat de zaken niet op orde en onder controle zijn”, aldus D66, dat ongewenste situaties en overlast wil voorkomen. Aan het college is daarom het verzoek gericht om te gaan controleren op De Zwaluw en zo nodig handhavend op te treden. Ook wil de partij weten waarom er geen vergunning is verleend en of er stappen tot legalisatie kunnen worden gezet.

Tekst: Henk Willemssen