Arbeidsmigranten vervroegd in nieuw verblijf Leunen

Gemeente Venray heeft Van Osch Groenteproducties in Leunen toestemming gegeven om arbeidsmigranten alvast te huisvesten in het nieuwe logiesgebouw. Ondanks dat de vergunningen nog niet helemaal rond zijn.

Het College van B&W heeft vervroegd toestemming gegeven omdat het wonen in de tijdelijke units bij het tuinbouwbedrijf door de tropische temperaturen niet langer verantwoord was. ‘Vanuit humanitair oogpunt was het niet langer aanvaardbaar om deze werknemers in de units te laten verblijven’, zegt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Van Osch heeft een veldschuur verbouwd tot logiesgebouw voor 46 arbeidsmigranten. De gemeente legde eind mei de werkzaamheden nog stil omdat zonder vergunning was begonnen. De omgevingsvergunning is nu verleend maar de vergunning voor de brandveiligheid is nog niet definitief. De Veiligheidsregio is weliswaar akkoord, maar de vergunning ligt nog tot 5 augustus ter inzage. Het college meldt dat het gebouw brandveilig is en aan alle bouwkundige en andere eisen voldoet. Een voorwaarde is dat de tijdelijke woonunits niet meer mogen worden gebruikt en van het terrein verwijderd moeten worden.