“Ik heb al zeker zeventig festivals bezocht in mijn leven”

De festivalzomer is weer in volle gang, dus de festivalschoenen kunnen uit de kast. Kelsey Peeters uit Blitterswijck bezoekt sinds haar 15e al verschillende evenementen. Inmiddels is ze 22 en is het doen van ‘drankjes en dansjes’ nog steeds een grote hobby.

Na een tijd vol lockdowns en coronamaatregelen, mogen de festivals eindelijk weer de deuren openen. Daar is festivalliefhebber Kelsey maar al te blij mee. “In de coronatijd heb je veel gemist. Je zag steeds dezelfde mensen. Het is leuk dat je nu weer naar festivals kan gaan en andere en nieuwe mensen ziet”, zegt Kelsey. Toen het weer mogelijk was om naar festivals te gaan, pakte ze dan ook meteen haar kans. “Sinds dat alles weer open ging, ben ik naar Shockerz in Rosmalen geweest. Dat is een hardstyle-festival. Ook bij Supersized Kingsday, Emporium, Stereo Sunday, Outlands en 7th Sunday was ik recent aanwezig.”

Festivallijstje
Kelsey heeft al een behoorlijk aantal festivals op haar lijstje staan. Sinds haar 15e bezoekt ze festivals. “Ik heb in de afgelopen zeven jaar in totaal ongeveer zeventig festivals bezocht.” Hardstyle-festivals zijn favoriet bij Kelsey, maar de afwisseling vindt ze ook leuk. “Meestal ga ik naar hardstyle-festivals, maar ik vind festivals met veel soorten andere muziek ook leuk. Dan kun je afwisselen en bij iedere stage even gaan kijken.” Volgens Kelsey is de sfeer op een festival anders dan op een feestje in de club of met vrienden. “Op een festival komt iedereen voor dezelfde muziek. Het is altijd gezellig en er is bijna nooit ruzie, omdat iedereen er voor hetzelfde doel komt. Meestal ga ik met mijn vriendengroep uit Wanssum of ik ga met vrienden uit de regio die op dat moment tijd en zin hebben om ergens mee naar toe te gaan.”

Anders dan voorheen
Er is na coronatijd wel wat veranderd wat betreft de festivals. “Mijn favoriete festival was altijd Q-BASE, maar dat bestaat niet meer. In 2019 was het festival er nog wel onder de naam Impact. Dat werd in Weeze op het vliegveld georganiseerd." Ook merkt Kelsey dat de prijzen van evenementen zijn gestegen. “De festivaltickets en munten zijn wel echt duurder geworden. De festivalprijzen waren altijd al duur en zijn nu dus nog duurder geworden, maar ik heb het er altijd wel voor over. “

Festivalt het in het water?
Tomorrowland en Parookaville staan nog op de planning voor Kelsey deze zomer. “Tomorrowland is een groot festival in België en Parookaville is gelegen op het vliegveld in Weeze.” Volgens het RIVM lopen de coronacijfers weer op. Ook zijn de mondkapjes terug van weggeweest in verpleeghuizen. Wat betekent dit voor de geplande festivals deze zomer? Kelsey is bang dat corona weer roet in het eten gaat gooien wat betreft de festivalzomer. “Ik probeer er niet te veel over na te denken. Je moet het op je af laten komen, want je kunt er toch niet veel aan doen”, zegt Kelsey.

Tekst: Milou Peelen