15 vragen aan Isis Jaspers

Naam: Isis Jaspers Leeftijd: 12 School: Kruudwis Groep 8b Woonplaats: Venray

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag met mijn familie naar Amerika willen gaan. Als we daar zijn wil ik een mooie rondreis van hotel naar hotel maken. Het lijkt me heel leuk met mijn familie te gaan. Ook omdat mijn vader en moeder er ooit al een keer zijn geweest en ze vertellen er mooie verhalen over.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Frans leren lijkt me wel wat. Dat vind ik een erg mooie taal. En verder zou ik graag een piano willen leren bespelen.

Wat deed je als kind het liefst?
Naar Italiƫ op vakantie gaan en daar knutselen en heerlijke ijsjes eten. En ik ben tijdens een vakantie met een vriendin naar de camping geweest. Dat was heel gezellig.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Klimmen in het klimbos in Frankrijk. Bij de langste kabelbaan bleef ik vasthangen. Er moest toen iemand komen om me te redden, want ik kon zelf niet meer vooruit. Dat was echt een heel avontuur.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Ik vind rekenen het leukste vak, want ik vind het makkelijk en ook IPC (wereldoriƫntatie), vind ik interessant. Wat ik niet leuk vind is taal en spelling. Die vakken vind ik maar saai.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Dat was toen ik moest kiezen naar welke middelbare school ik zou gaan. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het Raayland College. Het lijkt me een fijne school en het is lekker dichtbij. Ik hoef maar 10 minuten te fietsen vanuit huis. Eigenlijk heb ik best veel zin om na de vakantie te gaan beginnen daar.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt is een selfie. Gewoon omdat ik dat leuk vind.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Elin is mijn beste vriendin. Ik heb haar ontmoet op de Kruudwis (groep 1-2c). Helaas is ze later naar een andere school gegaan, maar we hebben nog steeds contact en dat is heel fijn.

Heb je een verborgen talent?
Mijn hobby is handbal. Ik vind dat een hele leuke sport om te doen. Het is nog leerzaam ook. Daarom hoop ik nog heel lang te kunnen handballen.

Heb je een bijbaantje?
Helaas ben ik nog te jong daarvoor, maar ik zou heel graag willen oppassen. Werken in een supermarkt lijkt me ook heel leuk.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik kijk graag naar Netflix. Op dit moment ben nu naar Stranger Things aan het kijken. Een ontzettend spannende en leuke serie. Als het even kan dan kijk ik met een bakje chips erbij.

Wat is je droombaan?
Het lijkt me heel leuk om een actrice te zijn. Met groep 8 heb ik in een film gespeeld. Dat was erg leuk.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Waarschijnlijk dat ik op school altijd heel rustig ben, maar tijdens een handbalwedstrijd juist niet. Dan ben ik heel fanatiek. De tegenstander vind mij daarom vaak irritant of vervelend.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Ik lees niet zoveel boeken, maar de boeken uit de serie 'Dagboek van een muts' heb ik allemaal gelezen. Dat vind ik leuke boeken omdat het allemaal leuke verhalen zijn die erin staan.

Wat zou je nooit weg willengooien?
Dat is zonder twijfel mijn telefoon. Deze kan ik niet missen. Ik gebruik hem voor spelletjes, appen met vriendinnen en om filmpjes te kijken.