School voor speciaal onderwijs heet voortaan Spectrum

De school voor speciaal onderwijs in Venray, voorheen Geijsteren Onderwijsgroep Buitengewoon, heet voortaan ‘Spectrum’. Op vrijdag 7 september werd de nieuwe naam feestelijk in gebruik genomen samen met de leerlingen en ouders.

De school voor speciaal onderwijs verhuisde in februari van dit jaar naar sbo Focus in Venray. De oude schoolnaam ‘Geijsteren’, die verwees naar het dorp waar de school voorheen gevestigd was, paste niet meer bij de nieuwe locatie. Vandaar dat de school op zoek ging naar een nieuwe naam, passend bij het onderwijs, de organisatie én bij sbo Focus.

De nieuwe naam werd Spectrum. “Spectrum is gekozen omdat het symbool staat voor de diversiteit in leerlingen en aanbod. Daarnaast is Spectrum net als Focus een natuurkundige term”, aldus de school. “De school is een expertisecentrum, waarin betrokken specialisten onderwijs op maat geven aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Ze bekijken de leerling in het brede spectrum.”

Vrijdagochtend werd de naam samen met ouders en leerlingen ‘officieel’ in gebruik genomen. Alle leerlingen namen een puzzelstukje mee naar school met hun eigen naam erop. Nadat ze elk een stukje van de puzzel hadden gelegd was het woord Spectrum zichtbaar. Schoolleider Peter van de Laar sprak alle aanwezigen toe waarna het de eer was aan de jongste en oudste leerling van Spectrum om de nieuwe naam officieel te onthullen. Dit deden ze door het doorknippen van een lintje en het onthullen van het gevelbord.

Fotobijschrift: De jongste en oudste leerling van Spectrum knippen samen met schoolleider Peter van de Laar het lintje door.