Uitbreiding haven Wanssum van start

De uitbreiding van de industriehaven Wanssum is op donderdag 6 september begonnen. Wethouder Jan Loonen opende de start van de werkzaamheden. De bedoeling is dat de haven eind 2019 klaar is.

De plannen voor de uitbreiding lagen er al langer, maar nu zijn de werkzaamheden officieel van start gegaan. De uitbreiding is een particulier initiatief, waar gemeente Venray en de provincie aan deelnemen. Aannemerscombinatie Exclusief Project is verantwoordelijk voor de klus. Voor de uitbreiding wordt de bestaande insteekhaven in Wanssum met zo’n 400 meter verlengd. Omdat deze uitgebreide haven de huidige Geijsterseweg zou doorsnijden, wordt deze weg verlegd en aangesloten via een rotonde op de rondweg in Wanssum, die momenteel wordt aangelegd. Volgens de planning moet de haven uiterlijk 31 december 2019 klaar zijn. De bestaande kades worden vanaf 2020 opgeknapt.

In totaal kostte het gemeente Venray, de provincie en het rijk 11,7 miljoen euro om de verlengde insteekhaven, de omgelegde Geijstersweg en de aankoop van de opgeknapte bestande kades van de insteekhaven te kopen van Exclusief Project BV. Als de haven klaar is, wordt gemeente Venray eigenaar. “De haven in Wanssum versterkt de Venrayse economische structuur is voor heel Noord-Limburg van belang. Vervoer via water is duurzaam en dat past prima in het programma van het Venrayse college”, laat gemeente Venray via Facebook weten.