Venray verlengt aanvraagperiode energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen - tot 120 procent van het minimum - kunnen in 2022 een energietoeslag van 1.300 euro ontvangen. Huishoudens met een inkomen tussen 120 procent en 130 procent van het sociaal minimum kunnen op hun beurt een toeslag van 650 euro aanvragen. De aanvraagperiode is verlengd tot en met 31 december 2022.

De energietoeslag is bedoeld om de financiële impact van de stijgende energiekosten te verzachten. “We vinden het belangrijk dat alle inwoners van gemeente Venray die recht hebben op de energietoeslag, deze ook krijgen. Aan een groot deel van deze inwoners is de energietoeslag al uitgekeerd, maar we weten dat de groep groter is. Om ook deze inwoners de kans te geven de energietoeslag aan te vragen, hebben we de aanvraagperiode verlengd naar het einde van het jaar. In eerste instantie was 31 oktober de deadline”, verduidelijkt wethouder Martin Leenders

Aanvragen energietoeslag
De energietoeslag is eenvoudig aan te vragen op de website van de gemeente. Daar staan de voorwaarden waarom voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor de toeslag en kunnen inwoners een digitaal formulier invullen. Er zijn diverse organisaties in Venray die kunnen helpen bij het indienen van een aanvraag. Een overzicht van deze organisaties is eveneens te vinden op de website van de gemeente.

De gemeente tracht aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Het kan tot maximaal zestien weken duren voordat er een beslissing is genomen over een aanvraag. Na een positief besluit wordt het bedrag zo snel mogelijk uitbetaald. Dit gebeurt In ieder geval binnen 2 weken na ontvangst van het besluit. Op dit moment is de gemeente bezig met het afhandelen van de aanvragen die voor 31 oktober zijn ingediend.