15 vragen aan Klaas Manders

Naam: Klaas Manders Leeftijd: 18 Woonplaats: Venray School: Sportkunde management (HAN Nijmegen)

1. Wat zou je nog willen doen in je leven?

Heel veel, zo veel dat ik denk ik wel een boek vol kan schrijven. Wat betreft school, ga ik komend schooljaar naast mijn huidige opleiding een cursus wiskunde volgen. Door deze cursus zal ik een certificaat in wiskunde krijgen op vwo-niveau. Met dit certificaat en mijn behaalde propedeuse kan ik vervolgens naar de universiteit, hier wil ik dan Bedrijfskunde of Recht & Management gaan studeren. Uiteindelijk hoop ik op een topfunctie in het sportmanagement, of op een gave baan in sector waarvoor ik specifiek gestudeerd heb. Kijkend naar carnaval, hier in Venray ook wel de vastelaovend genoemd, heb ik ook nog wel wat dromen. Ik hoop onder andere bijvoorbeeld ooit op het grote LVK-podium te mogen staan tijdens de finale. Ook lijkt het mij Verrékkes Moj om ooit ‘veren op de kop’ te mogen hebben. En zo droom ik vaak zat over de vastelaovend en geniet ik er elk jaar weer van. Ook zou ik heel graag nog een hoop van de wereld willen zien. Dit samen met vrienden, familie of kennissen naar bijvoorbeeld China, IJsland of Zuid-Afrika.

2. Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?

Dat ik geen koekiemonster, ben maar een kipmonster. De pakjes gerookte kipfilet zijn voor mij net warme boordjes. Ik eet echt heel veel kip, maakt niet uit op welke manier het is klaargemaakt. Iedereen thuis deelt dit fascinerende verhaal met veel enthousiasme.

3. Wat is het laatste filmpje dat je hebt gemaakt?

Ik was onlangs bij VVV-Venlo versus Ajax en zat achter de goal waar Ajax de tweede helft moest scoren. In de 88e minuut werd na overleg met de videoscheids een penalty aan Ajax toegekend. Natuurlijk heb ik deze bevrijdende goal van Tadic gefilmd, waarop ook te zien is hoe blij ik was samen met mijn vader.

4. Heb je een verborgen talent?

Dat zou er dan nog uit moeten komen, want tot nu toe is het nog verborgen.

5. Waar ben je het meest trots op?

Ook hierover kan ik een boek schrijven, ik vind het moeilijk om specifiek iets te noemen. Ik ben op veel dingen trots, waaronder mijn familie en vrienden. Daarnaast ben ik ook trots op mijn kompanen van Verrékkes Moj of op mijn voetbaltalentjes die ik train. Daarnaast ook op dingen die ik zelf gepresteerd heb, bijvoorbeeld op het behalen van mijn propedeuse.

6. Wat is je favoriete liedje en waarom?

Er is zoveel goede muziek, dus weet ik geen antwoord op deze vraag te bedenken. Ik ben echt een fan van vastelaovesmuziek, hier kan ik helemaal in opgaan. Daarnaast is Duitse feestmuziek ook altijd gezellig, en een Hollandse topper is ook altijd welkom tijdens het stappen.

7. Heb je een bijbaantje?

In oktober ben ik al drie jaar medewerker bij Cafetaria De Veltheymer. Al een paar jaar verzorg ik dus voor heel wat Venraynaren de friet en frikandellen. Daarnaast verdien ik ook nog wat geld bij hotel De Witte Hoeve, dit zelfs slapend. Ik ben als het ware het aanspreekpunt voor de gasten in de nacht. De gasten die in het hotel verblijven, kunnen mij wakker bellen wanneer er iets is. Ik slaap tijdens mijn diensten in een normale hotelkamer. Omdat de gasten slapen, word ik vrij weinig gebeld, en slaap ik dus lekker door terwijl ik geld verdien.

8. Wat is je favoriete hobby?

Voetballen. Iets wat ik eigenlijk al heel lang doe en waar ik veel voldoening uithaal. Ik ben een speler die altijd wil winnen en dus ook voor het hoogst haalbare gaat. Daarnaast behoort de vastelaovend ook tot mijn favoriete hobby’s. Ik kan niet zonder en geniet er elk jaar van. Het is voor mij de mooiste periode van het jaar.

9. Wat is je droombaan?

Een specifieke droombaan heb ik niet meer. Dit was eerst profvoetballer, maar die droom blijft een droom. Wat ik belangrijk vind, is een baan waarin ik plezier heb, maar die tegelijkertijd ook goed betaalt. Ik zie een topfunctie in het sportmanagement wel zitten.

10. Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op een vrije avond in het weekend ga ik het liefst op stap met de vrienden. De mooiste avonden beginnen voor mij in café Het Moment. Eerst onder het genot van een biertje een gave voetbalwedstrijd kijken en aansluitend lekker door feesten met mijn vrienden.

11. Wat is je favoriete game?

Ik game eerlijk gezegd nooit. Af en toe een potje FIFA met mijn vrienden is wel lachen.

12. Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn en waarom?

In voetballen. Het is mijn favoriete sport, het is mijn passie. Ik haal veel voldoening uit het voetballen en uit het training geven.

13. Wat deed je veel toen je klein was en zou je nu ook nog wel willen doen?

Ik zou graag weer eens baby willen zijn. Als ik nu kijk hoe menig baby leeft, ben ik af en toe wel jaloers. Heerlijk de hele dag chillen, slapen en leuke dingen doen.

14. Wanneer zing je?

Eigenlijk wel het hele jaar door, vaak op momenten wanneer ik alleen bezig ben of natuurlijk in de kroeg. Wel is er één periode in het jaar wanneer ik wekelijks zing. Vanaf 11 november tot Aswoensdag is het een hoop weekenden raak. Ik ben onderdeel van de vastelaovesgroep Verrékkes Moj en treed daarmee regelmatig op.

15. Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?

Ik heb net twee weken achter de rug, en of het nu slim is alles op te biechten… Ik weet dat pap en mam dit artikel lezen, dus ik blijf verstandig stil. Ik heb alleen één tip voor de jonge lezers; zorg dat alles netjes opgeruimd en gepoetst is voordat je ouders thuiskomen, dan kun je alles flikken.