Geplukt Michèle van den Bekerom

Deze 27-jarige Horsterse woont inmiddels vier jaar in Venray met haar vriend, met wie ze in juni gaat trouwen. Ze werkt als marketingmedewerker voor een webshop, is zo'n vijf keer in de week 'hogerop' een paard te vinden en knipt als hobby regelmatig foto's van mensen en dieren. Deze week wordt Michèle van den Bekerom geplukt.

Als ze een huis gingen kopen, wilden ze misschien terug naar Horst, waar Michèle vandaan komt. Althans, dat was ruim een jaar geleden haar plan en dat van haar vriend Wouter, die uit Venray komt. "We woonden toen in een appartement in Veltumse Kleffen, maar wilden graag een groter, eigen huis kopen", vertelt Michèle. "De woningmarkt was toen al zo idioot en de prijzen in Horst zoveel hoger dan in Venray, dat we ons afvroegen waarom we niet gewoon in Venray bleven wonen. We gingen op zoek naar een nieuw huis waar we niet teveel aan hoefden te doen. Ons oog viel op dit huis in De Brabander. Sinds een jaar wonen we er." Het huis ligt in een leuke wijk met veel jonge stellen en gezinnen. "We hebben ontzettend leuk contact met elkaar en zijn zelfs enorm goed bevriend geraakt met een stel dat ook hier woont.

Michèle is geboren en getogen in Horst. Haar ouders, zus (24) en broer (19) wonen er nog steeds. "Ik kom nog regelmatig bij ze langs om samen te eten. Wouter en ik zijn wat dat betreft echte familiemensen." Na het Dendron College in Horst startte Michèle met de opleiding 'international business en languages'. "Dat bleek helemaal niet mijn ding, want ik wilde meer doen met sociale media, reclames en creatief bezig zijn." De opleiding communicatie sloot wel aan bij haar wensen en een jaar later startte ze met de nieuwe studie. Na haar afstuderen werkte ze twee jaar bij een communicatiebureau in Venlo. "Drie jaar geleden ben ik als marketingmedewerker begonnen bij Vivara in Vierlingsbeek. Dat is een webshop die natuurbeschermingsproducten zoals vogelvoer en nestkastjes verkoopt. Daar heb ik het nu enorm naar mijn zin. Ik heb er veel vrijheid en verantwoordelijkheid en doe het werk wat ik leuk vind."

STREAMER: 'Paardrijden is een teamsport'

Om naast haar fulltime baan te ontspannen, bestijgt Michèle het liefste een van haar 'leenpaarden' Ciska of Zandor. "Ze zijn niet van mezelf", vertelt ze. "Maar ik ben superblij dat ik ze allebei mag rijden." Het was haar tante die Michèle twintig jaar geleden besmette met het 'paardenvirus', zoals ze het zelf noemt. "Zij heeft vroeger altijd een eigen paard gehad waar ik als kleine meid al mee naar toe mocht. Ciska is van mijn nicht en haar ben ik een jaar of tien geleden gaan rijden. Nu ga ik nog één keer in de week met haar op pad. Vooral om even te ontspannen met het verstand op nul."

Ongeveer vier keer in de week rijdt Michèle met Zandor, waarmee ze ook op de foto staat. "Zandor is van Piet uit Castenray waar ik via-via ooit bij uit ben gekomen. Met Zandor train ik voor de dressuur-selectiewedstrijden in de winter en zomer. Piet gaat overal mee naartoe." In harmonie zijn met zo'n krachtig dier, is wat paardrijden volgens Michèle zo mooi maakt. "Ze noemen het een individuele sport, maar eigenlijk is het een sport die je samen doet. Je paard en jijzelf. Want als je geen team vormt met je paard, dan kom je er niet."

Haar liefde voor paarden uit Michèle sinds drie jaar ook in een andere hobby: fotografie. "Ik begon met het knippen van foto's van paarden en honden en van mensen met hun huisdier. Eerst deed ik het zelf, maar die hobby groeide uit tot een klein bedrijfje. Nu maak ik foto's van mensen met hun gezin, van hun pasgeboren kindje, met hun huisdier, of word ik gevraagd voor een zwangerschapsshoot. Iemand blij maken met mooie foto's van of met hun dierbaren, is het allerleukste om te doen. Afgelopen zomer heb ik een nieuwe spiegelreflexcamera gekocht, waarmee ik nog mooier en beter kan fotograferen."

STREAMER: Op één knie op Bali

Momenteel zit Michèle volop in de bruiloftsvoorbereidingen. Tijdens hun vakantie naar Bali afgelopen jaar ging haar vriend Wouter (32) op één knie. "We zijn nu tien jaar samen en hebben elkaar op de hockeyclub in Horst leren kennen. Hij kwam vanuit Venray bij onze club in Horst hockeyen. Toen we samen op toernooi gingen raakten we in gesprek. Het klikte en we kwamen erachter dat we op dezelfde dag jarig zijn. Er zit alleen vijf jaar tussen. In juni gaan we trouwen bij het Maashotel in Broekhuizen." Het wordt geen traditionele bruiloft, aldus de geboren Horsterse. "In plaats van een groot feest willen we een intieme avond met de belangrijkste mensen. We hebben een 'walking dinner', waarbij iedereen kan staan of zitten waar hij wil en er meerdere hapjes geserveerd worden." Ook als het om de bruidskleding gaat, pakten Michèle en Wouter het iets anders aan. "Wouter is meegegaan naar de bruidszaak voor mijn jurk en ik heb met hem een pak uitgezocht", vertelt ze. "We vonden het veel leuker om ook dit samen te doen."