Lokaal Limburg bezorgd over afblazen De Spurkt

Lokaal Limburg heeft vragen gesteld aan het provinciebestuur over het afblazen van bedrijventerrein De Spurkt in Venray. De provinciale partij is bezorgd over de financiële gevolgen en meent dat gemeente Venray zich niet aan de afspraken heeft gehouden.

Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo heeft al 16 miljoen euro gestoken in de ontwikkeling van het bedrijventerrein, meldt Lokaal Limburg. Provincie Limburg is de grootste aandeelhouder van Greenport Venlo. De gemeenteraad van Venray nam op 30 maart het besluit om definitief een streep te zetten door bedrijventerrein De Spurkt. Vlak voor de raadsvergadering stuurde Greenport-directeur Ruud van Heugten nog een waarschuwende brief aan de raadsleden. Hij riep de gemeenteraad dringend op geen afwijzend besluit te nemen en hij wees op mogelijke consequenties.

Naast de provincie zijn ook de gemeenten Horst aan de Maas, Venlo en Venray aandeelhouder van Greenport Venlo. Het schrappen van De Spurkt kan ook voor deze gemeenten financiële gevolgen hebben.

Lokaal Limburg wijst erop dat gemeente Venray in 2017 zelf heeft bedongen om een bedrijventerrein van 30 hectare te mogen ontwikkelen. In de overeenkomst is volgens Lokaal Limburg vastgelegd dat in de eerste tien jaar de betrokken partijen niet kunnen opzeggen. Lokaal Limburg meent daarom dat gemeente Venray de afspraken over het bedrijventerrein niet is nagekomen. De provinciale partij wil ook weten of de provincie al eerder op de hoogte was van negatieve signalen uit de gemeente Venray. Lokaal Limburg vraagt ‘deze prangende kwestie’ op de agenda te zetten van de komende aandeelhoudersvergadering van Greenport Venlo op 19 mei om tot een oplossing te komen.