15 vragen aan Roya Diyar

Roya Diyar beantwoordde deze week 15 vragen. De 17-jarige uit Venray vertelde over haar beste vrienden, haar voorbeeld en het beste advies dat ze ooit kreeg.

1. Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als een positief persoon. Je ziet me wel altijd lachen. Echt een levensgenieter.

2. Wat doe jij het liefste op een rustige vrijdagavond?

Dat ligt er net aan waar ik zin in heb. Soms lig ik de hele dag wel te chillen in bed met een filmpje op, maar een avondje met vriendinnen is ook altijd leuk.

3. Wat vind jij de mooiste tijd van het jaar?

Dat ik vind ik een lastige vraag. Ik denk dan toch wel de zomer, omdat je meer tijd hebt om leuke dingen te gaan doen. Een avondje wandelen of op een terrasje zitten vind ik geweldig.

4. Welk boek heb je voor het laatst gelezen?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet veel lees. Het laatste boek dat ik uit heb gelezen is dan denk ik: ‘De Hongerspelen Spotgaai'. Dit boek is van de film The Hunger Games. Sinds kinds af aan vond ik de films geweldig. Nu vind ik de boeken wel veel leuker.

5. Wie is jouw voorbeeld?

Al mijn dierbaren zijn wel een voorbeeld voor me. Iedereen heeft andere kwaliteiten waar ik naar op kijk. Ik denk uiteindelijk toch wel mijn vader. Hij denkt altijd kei positief. Zo zou ik later ook wel willen zijn.

6. Naar welk concert zou je graag toe willen? En waarom?

Als ze nog bij elkaar waren zeker naar een One Directionconcert. Toen ik klein was zat ik altijd met mijn zus samen te zingen en te dansen op hun muziek. Na tien jaar kan ik nog steeds naar hun nummers luisteren.

7. Liever het te koud hebben dan te warm of andersom?

Ik denk dan toch net te koud, dan verbrand ik nog een paar calorieën. De hitte ga ik niet overleven.

8. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ga om met mensen waar jij je fijn bij voelt, niet de mensen met een slechte invloed. Je wilt niet later als je ouder bent, terugdenken aan een tijd waar je niet gelukkig bent geweest.

9. Heb je een verborgen talent?

Ik denk dat ik de mijne helaas nog niet heb ontdekt.

10. Wat zou je nog graag willen leren in je leven?

Dat is een beetje onrealistisch, maar ik zou graag ballet willen leren. Ik vind het er gewoon zo mooi en perfect uitzien. Ook de rokjes van de ballerina's vind ik schattig. Ik zou willen dat ik de kracht en flexibiliteit daarvoor had. Complimenten naar diegene die het kunnen.

11. Welke film zou iedereen volgens jou gezien moeten hebben?

De hele Marvel filmserie, dit zijn 23 films. Ik heb ze zelf bekeken met mijn broer en broertje. Ik raad het echt iedereen aan, want deze films blijven leuk.

12. Van welke snack krijg jij nooit genoeg?

Dat is ijs. Ik vind het te lekker gewoon. Je kan me dan ook echt wakker maken voor een pot Ben & Jerry's. Vooral de half-baked vind ik heerlijk.

13. Wat vind jij het belangrijkste doel in het leven?

Mijn belangrijkste doel is genieten. Doe de dingen die je wilt doen en heb er geen spijt van. Je leeft maar één keer en de tijd vliegt voorbij. Vooral de dingen doen die je leuk vindt. Dan heb je ook later je kleinkinderen wat leuks te vertellen.

14. Waar heb jij je beste vrienden leren kennen?

Dit vind ik een heel grappig verhaal. Vorig jaar ben ik begonnen met een bijbaantje bij de Plus. Hier ben ik heel goed bevriend geworden met een paar meiden. Mijn hele vriendinnengroep zijn dus collega’s van me. Altijd gezellig dus, als ik met ze moet werken. Soms misschien iets te gezellig.

15. Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Ik heb laatst een leren blazer gehaald. Deze vind ik echt geweldig en het past overal bij. Ik heb hem dan ook iets te vaak aan, oeps.

Tekst: Maud Rötjes